Nieuws

Het essentiële over de actualiteit @deom.palfinger !
Volg ons op instagram

Aan de hand van info over de Palfinger-nieuwigheden en over de activiteiten in onze onderneming, vind hier onze actualiteiten.

BAUMA 2022

Bezoek ons van 24 tot 30 oktober in München !

INTRODUCTIE VAN SLIMME OPLOSSINGEN!

Op de BAUMA van dit jaar laten we zien hoe we onze producten en oplossingen naar een hoger niveau tillen met intelligente en verbonden technologieën. Naast innovatieve kraanmodellen en hijsoplossingen gebruiken we alternatieve aandrijftypen, maar ook slimme technologieën en assistentiesystemen om toekomstgerichte toepassingen voor onze klanten te openen.

U vindt ons op deze twee beursstands:

Hoofdstand: FN.826

  • Laadkranen
  • Rupskranen
  • Op vrachtwagen gemonteerde vorkheftrucks
  • Haak- en Skiploader
  • Onderhoud

Platformen stand: FS.1304-1

We kijken uit naar zeven dagen vol inspiratie en uitwisseling: Omdat we weten dat we samen simpelweg meer kunnen bereiken.

Kijk voor meer informatie op de eventpagina: 
https://reachanything.palfinger.com/events/bauma-2022/

Together we can #reachanything!

#reachanything
Samen kunnen we alles bereiken.
Al sinds 1932 koesteren we onze unieke pioniersgeest die de sleutel tot ons succes was en nog steeds is. De afgelopen 90 jaar is onze inspirerende ontwikkeling alleen mogelijk geweest dankzij u – uw vertrouwen, uw passie en uw betrokkenheid.
Maar als we naar de toekomst kijken kunnen we altijd nog een volgend niveau bereiken. Met onze wereldwijde merkcampagne #reachanything plaatsen we diegenen in de schijnwerpers die echt het verschil kunnen maken: onze eigen mensen. Wij zijn immers een mensenbedrijf dat – gedreven door onze passie om toonaangevende producten, oplossingen en diensten voor u te willen ontwikkelen en aan te bieden – zodat u al uw doelstellingen kunt bereiken.

PK 30.002 TEC 7 SOLIDE EN STABIEL

De PK 30.002 TEC 7 kraan biedt een ideale combinatie tussen veiligheid, prestatie, respect voor het milieu, gemak, intelligentie en design.

HEFVERMOGEN VOOR SPECIALE TOEPASSINGEN

Deze autolaadkraan uit de innovatieve PALFINGER TEC-serie is voorzien van het functionele ontwerp, en de sterkte van het profiel in P-profiel “P PROFILE”. De polygonale druppelvormige vorm van de uitschijver “P-profile” – is een extreem lichte constructie die een hoge sterkte en stabiliteit aanbiedt. Het profiel in P zorgt voor een hoge torsiestijfheid voor het complete uitschuiver pakket, evenals voor de de Fly-Jib.

Ten slotte weerspiegelt het ontwerp van de TEC 7-serie het principe “Vorm volgt functie”. De leidingen worden door de kraan geleid en zijn daardoor perfect beschermd tegen beschadigingen en slijtage.

[PALFINGER Crawler Cranes] Krachtig. Polyvalent. Compact.

De recente ontwikkeling van de hijskranen “PALFINGER Crawler Cranes” maakt ophef in de heftuigenwereld.

Voorgesteld, eind september 2018 op het IAA-salon in Hannover, heeft dit nieuwe hijskranenconcept op rupsen extra aandacht van de bezoekers getrokken.

Niets is te moeilijk voor deze “PALFINGER Crawler Crane”. Deze hijskraan kan opereren op moeilijke terreinen en op hellingen tot zelfs 60%. Dank zij haar compacte vorm – 40 cm minder breed dan een vrachtwagen – kan de machine binnenrijden via smalle doorgangen en zich bewegen in kleine ruimtes.

De rupsen bieden nieuwe polyvalente en vlotte beweegmogelijkheden, zowel op werven in bebouwde omgevingen, als voor werken op steile hellingen.

Met behulp van de steunvoeten kan de kraan bovendien worden gescheiden van de rupsen. Zonder de rupsen, kan de kraan autonoom worden ingezet op een vrachtwagen.

+ info’s op www.palfinger.com 

Crédits fotos www.palfinger.com 

 

PK 135.002 TEC 7: Wij zijn klaar!

De nieuwste creatie binnen het gamma van grote tonnagekranen van PALFINGER, PK 135.002 TEC7, is een ware parel van technologie, die een optimale verhouding tussen hefkracht en nuttig laadvermogen biedt.

De PK 135.002 TEC 7-kraan onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en is geschikt voor het hijsen van zware lasten en voor zeer nauwkeurig montagewerk, of voor interventies die grote overspanningen vereisen. De kraan is ideaal voor het uitvoeren van taken zoals behandelen van containers, installeren van liften of uitvoeren van dakwerken. 

Dankzij het lage eigengewicht van de kraan PK 135.002 TEC 7, kan de kraanarm worden verlengd door middel van drie verschillende fly-jibs: de fly-jibs PJ 240, PJ 190, PJ 150, allemaal voorzien van het P-profiel.

De montage kan worden uitgevoerd op twee vrachtwagentypes:

  • vrachtwagen met 4 assen met een TTG van 32 t met een beschikbaar nuttig laadvermogen van 2 500 à 3 000 kg
  • vrachtwagen met 5 assen met een TTG van 40 t met een nuttig laadvermogen tot 8 000 kg

Onze equipe staat klaar om dit nieuwe kranentype op de Belgische markt te introduceren.

 

HPSC-Plus LOAD : stabiliteit, veiligheid, rentabiliteit

Belangrijke nieuwigheid: Palfinger lanceert de nieuwste module van het concept HPSC-Plus met HPSC-Plus LOAD. Deze reageert op de beladingsgraad van de vrachtwagen en berekent het  maximale hefvermogen voor elke situatie, op basis van de vrachtwagenhelling.

In andere woorden, HPSC-Plus en LOAD vullen elkaar perfect aan. De module verzekert automatisch, in elke situatie, de beste prestatie van de kraan, met een correcte stabiliteit, ongeacht of het voertuig leeg, gedeeltelijk  of volledig beladen is.

Meer info’s

P 370 KS: ideale combinatie van flexibiliteit en compact design

De allerlaatst uitgekomen hoogwerker op de markt, de P 370 KS, bevestigt de expertise en de innovatieve kracht van het merk PALFINGER in de termen van hoogwerkers op vrachtwagen. Met een maximale lading van 500 kilo, gaat deze tot 37 meter werkhoogte en een zijdelings bereik tot 31,5 meter.Het voertuig blijft compact, krachtig en handig dankzij de beperkte transportlengte van slechts 8,35 meter door de dubbele draaikroon en de positie van de hoofdarm over de vrachtwagencabine. Dankzij die voordelen, is het echt een all-rounder voor werken op hoogte. 

Het model P 370 KS combineert het beste van beide werelden, die zowel de indrukwekkende flexibiliteit heeft van de WT-serie en het compacte design, evenals het ongeëvenaarde “counter-slewing” systeem (dubbele draaikroon) van de KS serie. Gemakkelijk in gebruik verzekert het systeem van de geautomatiseerde positionering met geïntegreerde ondersteuning de efficiëntie en de veiligheid gedurende de werking.